İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Okulumuzda bulunan mescidimiz düzenlendi. ihtiyaca yönelik olarak kitaplığına da eklemeler yapıldı.

Haz

Okulumuzda her sene düzenlenen Ramazan Ayı etkinliklerinde bu sene hazırladığımız Ramazan kolilerini deprem bölgesindeki insanlara gönderdik. Bunu yaparken öğrencilerimizin ne kadar mutlu ve hevesli olduklarını gördük. Birçok öğrencimiz hazırladığı kolilerin için güzel mektuplar yazarak oradaki arkadaşlarına hem maddi hem de manevi olarak destek olmaya çalıştı.

Haz

Başta 8. sınıf öğrencilerimiz olmak üzere okulumuzda belli aralıklarda tüm sınıf kademelerinde denemeler yapıldı. Bu denemelerde özellikle 8. Sınıflara ağırlık verilmiştir. Deneme sonuçları hem okul panomuzda hem de okul veli gruplarda paylaşılmıştır.

Haz

6. ve 7. sınıf öğrencilerimizle Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı, başta olmak üzere şühedayı anma programları düzenlendi ve hatimler indirildi. İndirilen hatimlerde vatan uğruna şehit olmuş öğretmenlerde yad edildi.

Haz

ÖĞRENCİLERİMİZLE  DOLMABAHÇE SARAYI, RUMELİ HİSARI VE AŞİYAN MÜZESİ GEZİSİ YAPILDI.

Haz

Öğrencilerimizle Ayasofya Camii'nde sabah namazında buluştuk.

Haz

5.sınıf öğrencilerimizle Trafik Eğitimi Gezisi yapıldı.

Haz

Yıllarca öğrenci yetiştirmiş/yetiştirmekte olup hayatını eğitime adamış Ali Erkan KAVAKLI hocamızla söyleşi düzenendi.

Haz

Sınava girecek 8.sınıf öğrencilerinin rehberlik servisi ile irtibatı sağlanarak koçluk sisteminde yer alacak öğrenci ve öğretmenlerin plan, program ve eğitim metotları hazırlandı ve koçluk sistemi uygulandı. 8. sınıf öğrencileriyle birlikte okul gezileri düzenlendi.

Haz

7. Sınıf öğrencilerimizle Kemerburgaz Kent Ormanı'na doğa gezisi düzenledik.

Mrt

5., 6. ve 7. sınıflarda dörder grup oluşturularak OKU-YORUM Projesine giriş yapılacaktır. Projenin amacı öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak.